Nainen opettelee tietokoneen käyttöä Valkeakoskiopiston kurssilla

Yhteiskunta, kirjallisuus ja muu koulutus

Yhteiskuntaan liittyviä kursseja on monenlaisia. Tarjolla on muun muassa sukututkimusta, tietotekniikkaa, keskusteluryhmiä, kirjoittamiskursseja, lukupiirejä sekä kokkauskursseja.

Sukututkimuskursseilla opitaan tekemään sukututkimusta: mistä ja miten etsitään tietoja sekä miten tietoja käsitellään.  Tietotekniikan kursseilla harjoitellaan tietokoneen käyttöä sekä opetellaan tiedon hankintaa. Lisäksi järjestetään mobiilivälineiden, kuten tablettien ja älykännyköiden hallintakursseja. Opetusta saa ryhmäopetuksen lisäksi myös yksilöopetuksena. Lisäksi on filosofian sekä yhteiskunnallisten asioiden keskusteluryhmät.

Kirjoittamisen kursseilla saa uutta syvyyttä kirjoittamiseen ja oman ilmaisun kehittämiseen. Näkökulmat moninaistuvat ja taidot karttuvat ryhmäkeskusteluissa. Kursseja on tarjolla myös verkkokursseina. Lukupiireissä tutustutaan monen tyyppiseen kirjallisuuteen, keskustellaan luetusta ja jaetaan lukukokemuksia.

Ruokakursseilla opitaan valmistamaan monipuolisia ruokia. Tutustutaan ruuanvalmistuksen ja leivonnan perusasioihin, erityisruokavalioihin ja ajankohtaisiin trendeihin. Kursseilla työskennellään pienryhmissä ja nautitaan valmistetuista aterioista yhdessä. Lisäksi on tarjolla yhteisiä kursseja lapsille ja aikuisille. Kurssit ovat pääasiassa yhden illan kursseja.

Kehitysvammaisille on arjenhallintakursseja sekä ihmissuhdetaitoja. Lisäksi tarjolla on vaihtelevia kursseja liittyen vuorovaikutustaitoihin, puutarhanhoitoon, vesiliikenteeseen ym.

Viimeksi muokannut: