Taidekaravaani-hanke sai Pirkan Helmen palkinnon

Graffitimaalausta Apian urheilukentällä

Pirkan Helmi ry palkitsi vuosikokouksessaan 5.4.2023 parhaita rahoittamiaan hankkeita rahoituskaudella 2014-2022. Valkeakoski-opiston Taidekaravaani-hanke palkittiin parhaana seudullisena hankkeena.

Taidekaravaani sai alkunsa Pirkan Helmen ideahausta.  Ajatuksena on tarjota kuntalaisille mahdollisuuksia osallistua taiteen tekemiseen ja kokemiseen matalalla kynnyksellä. Taidekaravaanissa on voinut tähän mennessä kokeilla mm. monenlaista kuvataidetta, valokuvausta, sanataidetta ja valotaidetta työpajoissa eri puolilla Etelä-Pirkanmaata.

Palkinnon perustelut: “Pirkan Helmen koko toimialueen kattavan Taidekaravaani -hankkeen ajatuksena on saada eri-ikäiset kuntalaiset, harrastajat ja ammattilaiset osallistumaan taiteen tekemiseen ja kokemiseen yhdessä. Hankkeen toteuttaja Valkeakoski-opisto tarttui innostuneesti alueen asukkaiden ehdottamaan hankeideaan ja on tuottanut hankkeessa merkittävän määrän erilaista, aivan kaikille avointa ja helposti saavutettavaa kulttuuritoimintaa. Myös hankkeen viestintä on hoidettu esimerkillisellä tavalla.”

Kevään ja kesän 2023 aikana hankkeessa on tulossa vielä runsaasti taidetta katukuvaan. Valkeakoskella koristellaan bussipysäkkejä Meidän pysäkki-kampanjassa, Pälkäneellä tehdään ympäristötaidetta, Akaassa jatkuvat kuvataidepajat ja Urjalassa työstetään pakohuonepeliä….

Seuraa Taidekaravaania Facebookissa ja Instagramissa!